CleancoCleanco

Ce este tiparul offset?

Tiparul offset  este cea mai comuna modalitate de a tipari materiale publicitare, carti, brosuri, cataloage, albume, carti, mape de prezentare, pliante in tipografia offset.

In tipografie offset se foloseste tiparul offset care utilizeaza o tehnologie de imprimare cu ajutorul unor masini de tipar numite si masini plane intrucat hartia folosita este plana si nu in rola ca in cazul masinilor rotative de tipar sau in cazul masinilor hibrid cu alimentare din bobina.

Masinile de tipar offset folosesc placi din aluminiu care sunt inscriptionate laser, computer to plate, cu informatia necesara care urmeaza a fi tiparita. Acest proces de scriere a placilor de aluminiu a luat locul procesului vechi de zetarie care presupunea adunarea literelor si formelor de plumb.

Procesul de tipar offset apare atunci cand cerneala adera la zona cu informatia inscriptionata de pe placa de aluminiu care are proprietati hidrofobe (nu se combina cu apa) si oleofile (retine uleiul si lacul cernelii de tipar). Partea care nu este inscriptionata a placii de tipar offset si care trebuie sa ramana curata, fara tipar, are proprietati  oleofobe (respinge uleiul si lacul din cerneala de tipar).

Valurile de tipar ale masinilor offset sunt unse cu cerneala tipografica in partea de sus iar in partea de jos cu apa si alcool izopropilic. Astfel partea de placa care trebuie sa primeasca cerneala tipografica o va primi de la valurile de cerneala iar partea de placa tipografica care nu trebuie sa tina cerneala va fi spalata de valuri de apa cu alcool izopropilic.

Mai departe aceasta cerneala este predata pe un cilindru metalic imbracat cu o “camasa de cauciuc” numit si cilindru “de cauciuc”. Cu ajutorul unui alt cilindru, cilindru de presiune, care se gaseste de regula sub cilindrul “de cauciuc” cerneala depusa pe cilindrul de cauciuc tipografic se imprima pe coala de hartie cu ajutorul presiunii. Coala de hartie care se deplaseaza prin masina cu ajutorul unor clape, trece printre cilindru de presiune si cilindru de cauciuc al masinii de tipar offset si astfel cerneala se depune pe coala de tipar. Presiunea cilindrilor masinii de tipar offset se regleaza automat sau manual in functie de grosime hartiei pe care se tipareste.

Cerneala folosita in tipografie are un o consistenta vascoasa, asemanatoarea cu mierea si este realizata din pigmenti de plante amestecati cu lacuri speciale de tipografie. Aceste lucru face ca tipografia si procesul de tipar offset sa fie mult mai ecologic decat in trecut cand se foloseau literele, formele si  turnatoria de plumb. 

Astfel hartia trece prin toate cele 4 grupuri de cernela CMYK (Cyan Magenta Yellow Black) sau mai multe in functie de masina de tipar si prin suprapunerea culorile de policromie CMYK apare imaginea si grafica tiparita. 

Tipar offset la Web2Print Bucuresti

Ce este tiparul offset cu raster Staccato 20 microni FM ?

Tehnologia comuna de Tipar offset este AM Screening (Amplitude Modulation) care este folosita la scara larga in Romania. Aceasta tehnologie este destul de veche si se bazeaza pe suprapunea punctelor elicoidale de raster. Prin aceasta suprapunere a punctelor in diferite in unghiuri (15, 75, 0, 45) se formeaza elipse CMYK si implicit imaginea.

Ceea ce deosebeste Web-2-Print Tipografie Bucuresti  de concurenta este folosirea tehnologiei moderne in tiparul offset si anume ultilizarea Stochastic FM Screening (Frequency Modulated) 20 de microni .

Screening-ul este procesul de rasterizare al unui fisier PDF (fisierul de tipar) intr-un Procesor de Rasteriazare a Imagini (RIP) procesor care descompune imaginea in cele 4 culori de policromie CMYK. Imaginea este descopusa in puncte de raster pe fiecare culoare in parte care mai apoi vor fi incriptionate laser pe placile tipografice – computer to plate.

Tehnologia Stochastic folosita in tipografie offset la Web-2-Print Tipografie Bucuresti face ca puntele de raster sa fie minuscule si dispuse oarecum aleatoriu (random probability distribution),  in comparatie cu tehnlogia comuna AM, unde puntele sunt mult mai mari si dispuse la distante egale.

9 Avantajele utilizarii in tipografie offset a tehnologiei moderne Stochastic FM

 • Tonurile de culoare sunt continue in reproducerea fotografiilor.
 • Gradientii sunt mult mai fini. Trecerea de la un raster de 10% la unul de 50 % este liniara si fara franturi.
 • Elimina efectele de moire
 • Detaliile imaginilor sunt de inalta definitie ( HD)
 • Reduce consumul de cerneala cu 10 % , acest lucru insemnand costuri mai mici pentru client.
 • Timpul de uscare a cernelii este mai mic, acest lucru insemnand livrare mai rapida a materialelor tiparite offset.
 • Este de retinut faptul ca tiparul offset in sistem modern Stochastic FM produce o gama de culori CMYK mai mare decat tehnologia comuna raster elicoidal AM.
  Acest lucru se intampla datorita faptului ca lumina reflectata din hartie este filtrata mai efficient si astfel albul hartiei se reflecta mai putin in ochii privitorului.
 • Folosirea tehnologiei Stochastic in tiparul offset este ideala pentru redarea detaliilor de inalta definitie,  in brosuri si cataloage de arta. Albumele de calatorie sau cataloagele de turism impresioneaza mai mult daca sunt tiparite astfel.
 • Ambalajele cosmentice sunt de asemena evidentiate, mai ales atunci cand sunt folosite si cernelurile speciale Pantone sau cerneluri metalice, ori florescente.
Tipografie offset Bucuresti

Tipografia Offset  va pune la dispozitie o mare diversite de materiale ce se pot tipari cu Web2Print. La Web2Print tipografie offset tiparim tot ce te-ar putea interesa.

Ce este tiparul offset?

Summary
Tipar offset de calitate in 4, 5 si 8 grupuri de culoare
Service Type
Tipar offset de calitate in 4, 5 si 8 grupuri de culoare
Provider Name
Web2Print Bucuresti,
Bulevardul Poligrafiei 75, Sector 1,Bucuresti,Romania-013704,
Telephone No.+40 723296991
Area
Romania
Description
Tipografia Offset va pune la dispozitie o mare diversite de materiale ce se pot tipari cu Web2Print Bucuresti.
 

Cerere oferta

Va rugam sa ne transmiteti solicitarile de oferta de pret folosind formularul de mai jos.

  Comanda rapida

  Discutati cu un consultant si obtineti toate informatiile necesare si plasati comanda in cel mai scurt timp.

  Tel.: +40 723 296 991
  Email: vanzari@web-2-print.ro

  Raspuns garantat

  Web-2-Print acoperă toate ariile de interes în domeniul managementului proiectelor de producţie publicitară, oferind One Stop Shop pentru toate proiectele.