CleancoCleanco

Tipar offset

Tiparul offset a devenit cea mai comuna forma de a crea materiale tiparite.

Masinile de tipar offset folosesc placi din aluminiu care sunt inscriptionate direct, computer to plate, cu informatia necesara care urmeaza a fi tiparita. Procesul de tipar apare atunci cand cerneala adera la zona de pe placa de aluminiu care are proprietati hidrofobe ( nu se combina cu apa ). Mai departe aceasta cerneala este predata pe un cilindru “imbracat cu o camasa de cauciuc”. Cu ajutorul cilindrului de presiune care se gaseste sub cilindrul de “cauciuc” cerneala depusa se imprima pe coala de hartie.

Astfel hartia trece prin toate cele 4 grupuri de cernela CMYK sau mai multe in functie de masina de tipar si apare imaginea tiparita.

Tipar offset in Bucuresti

Tehnologia comuna de Tipar offset este AM Screening ( Amplitude Modulation ) care este folosita la scara larga in Romania. Aceasta tehnologie este destul de veche si se bazeaza pe suprapunea punctelor elicoidale de raster. Prin aceasta suprapunere a punctelor in diferite in unghiuri (15, 75, 0, 45 ) se formeaza elipse CMYK si implicit imaginea.

Ceea ce ne deosebeste de concurenta este folosirea tehnologiei moderne in tiparul offset si anume ultilizarea Stochastic FM Screening ( Frequency Modulated ) 20 de microni .

Screening-ul este procesul de rasterizare al unui fisier PDF ( fisierul de tipar ) intr-un Procesor de Rasteriazare a Imagini (RIP ).

Tehnologia Stochastic face ca puntele de raster sa fie minuscule si dispuse oarecum aleatoriu in comparatie cu tehnlogia comuna AM, unde puntele sunt mult mai mari si dispuse la distante egale.

Avantajele utilizarii tehnologie moderne Stochastic FM in tiparul offset

 • Tonurile de culoare sunt continue in reproducerea fotografiilor.
 • Gradientii sunt mult mai fini. Trecerea de la un raster de 10% la unul de 50 % este liniara si fara franturi.
 • Elimina efectele de moire
 • Detaliile imaginilor sunt de inalta definitie ( HD)
 • Reduce consumul de cerneala cu 10 % , acest lucru insemnand costuri mai mici pentru client.
 • Timpul de uscare a cernelii este mai mic, acest lucru insemnand livrare mai rapida a materialelor tiparite offset.
 • Este de retinut faptul ca tiparul offset in sistem modern Stochastic FM produce o gama de culori CMYK mai mare decat tehnologia comuna raset elicoidal AM.
  Acest lucru se intampla datorita faptului ca lumina reflectata din hartie este filtrata mai efficient si astfel albul hartiei se reflecta mai putin in ochii privitorului.
 • Folosirea tehnologiei Stochastic in tiparul offset este ideala pentru redarea detaliilor de inalta definitie,  in brosuri si cataloage de arta. Albumele de calatorie sau cataloagele de turism impresioneaza mai mult daca sunt tiparite astfel.
 • Ambalajele cosmentice sunt de asemena evidentiate, mai ales atunci cand sunt folosite si cernelurile speciale Pantone sau cerneluri metalice, ori florescente.
Tipar offset Bucuresti

Web-2-Print va pune la dispozitie o mare diversite de materiale ce se pot tipari offset. Puteti alege cele mai potrivite materiale tiparite:

 

Cerere oferta

Va rugam sa ne transmiteti solicitarile de oferta de pret folosind formularul de mai jos.

  Comanda rapida

  Discutati cu un consultant si obtineti toate informatiile necesare si plasati comanda in cel mai scurt timp.

  Tel.: 0723 296 991
  Email: vanzari@web-2-print.ro

  Raspuns garantat

  Web-2-Print acoperă toate ariile de interes în domeniul managementului proiectelor de producţie publicitară, oferind One Stop Shop pentru toate proiectele.